رییس جمهوری در بیانیه مهمی خطاب به ملت شریف ایران تاکید کرد: با کسی عقد اخوت نبسته ام؛ مبارزه با فساد و رانت در نظام اداری و اقتصادی را تا ریشه کن شدن ادامه می دهیم.

به گزارش خبرآنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی در این بیانیه با ابلاغ این دستور که 'لایحه اصلاح نظام حقوقی پرداخت ها با رفع خلاء های قانونی با فوریت تهیه و همچنین دستگاهها موظف به انتشار حداقل و حداکثر حقوق مدیران کشوری و لشکری شوند' تصریح کرده است: با کسی عقد اخوت نبسته ام؛ مبارزه با فساد و رانت در نظام اداری و اقتصادی را تا ریشه کن شدن ادامه می دهیم.

متن کامل بیانیه رییس جمهور به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم
ملّت شریف ایران

چند هفته ­ای است که موضوع پرداخت­های نامتعارف و حقوق­های غیرمنصفانه، وجدان ملّی را حساس و خاطر مردممان را مکدر ساخته است؛ این مسئله از ‌آن جهت برای اینجانب رنج ­آور است که صرفنظر از کم و کِیف، ابعاد و زمینه­ های آن، می­تواند پیوندهای عمیق میان دولت و ملت و جوانه­ های امید که حیاتی تازه به جامعه ایران داده است را خدشه­ دار نموده و خدای ناکرده استواری رابطه میان مردم و نظام را نشانه رود. در همین راستا، به محض طرح موضوع و بروز حساسیت­ها و صرفنظر از تمایز میان مطالبه اجتماعی به حق و برخی غرض­ورزی­ های سیاسی غیر عدالت­خواهانه، دستور دادم کمیته ویژه ­ای به ریاست معاون اول محترم رئیس­ جمهور برای سه هدف:


1- بررسی علل و شناسایی موارد تخلف و سوءاستفاده؛
2- انجام اقدامات قاطع درخصوص استرداد وجوه و عزل مدیران متخلف؛
3- تنظیم تصمیمات لازم در جهت تغییر مقررات و ضوابط اجرایی؛
تشکیل و گزارش اقدامات خود را برای اینجانب ارسال نماید. امروز گزارش این بررسی­ها، تصمیمات و اقدامات کمیته مذکور را از طرف معاون اول دریافت نمودم. ضمن تشکر از زحمات ایشان، بر همین مبنا لازم می دانم نتایج آن را به اطلاع شما ملت شریف برسانم.

این گزارش با اشاره به نارسایی­ها و ناکارآمدی سیاست­ها و قوانین پیشین، قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت (مصوب سال 1370) و قانون مدیریت خدمات کشوری (مصوب سال 1386) را یکی از مهمترین عناصری می­داند که متعارف شدن گریزگاه ­های قانونی در گذشته و حال را به دنبال داشته است. من کاملاً دریافته ­ام که میراث ساختاری معیوب به جا مانده از گذشته، عدم توجه و یا عدم اجرای دقیق قانون، کم ­کاری و عدم توجه کافی نهادهای نظارتی و تنظیمی، و تصویب قانون مدیریت خدمات کشوری در سال 1386 و اجرای عجولانه و ناقص آن در سال 1388 که حکم یکسان و کلی برای همه دستگاه­های اجرایی با دایره شمول وسیع و تمایزات و تفاوت­های آشکار صادر کرد، منجر به مستثنی کردن بسیاری از دستگاه­ها و سپس صدور حکم الزام همه دستگاه ­های مشمول و غیرمشمول به هماهنگی با شورای حقوق و دستمزد برای کلیه پرداخت­ها و در نتیجه نوعی بی­انضباطی و آشفتگی جدید قانونی در اثر عدم تشکیل شورای مذکور گردید، که آثار آن هنوز پابرجاست. بیان این واقعیت در گزارش فوق که پرداخت­های غیرمتعارف در دستگاه­ها به افراد کمی محدود می­شود و شأن اکثریّت مدیران دلسوز و زحمتکش نظام اداری که با جدیت فراوان و همراه با قناعت به ایفای مسئولیت

می­ پردازند، از شمول چنین موضوعی به دور بوده است و اقدام خارج از قانون و سوءاستفاده از خلأ قانونی برخی افراد نمی ­تواند به این جایگاه ضربه وارد نماید؛ سبب دلگرمی و آرامش خاطر مردم است. لازم می­دانم در این راستا، نکات زیر را به اطلاع شما مردم عزیز برسانم:


1- هوشیاری مردم و حساسیت قابل ستایش افکار عمومی جامعه نسبت به موضوع پرداخت­های غیرمتعارف و ابراز نظرآزادانه در حوزه ­های عمومی و فضای مجازی و رسانه ­ها، سرمایه گرانقدری است که بدان ارج نهاده و می­کوشم با تکیه بر یاری و حمایت شما مردم عزیز، و با تأکید بر اینکه من در این راه با هیچ­کس عقد اخوت نبسته­ ام، مبارزه با فساد و رانت در نظام اداری و اقتصادی کشور را تعمیق بخشیده و این جرثومه پلیدی را از ساحت مقدس خدمت­گزاری کشور ریشه کن نمایم. در این جهت ضمن توجه به قصورهای گذشته، دولت با استقبال از این فرصت، و علاوه بر اقدامات فوری برای توقف اقدامات ناصحیح به عمل آمده و اتخاذ تصمیمات لازم، در مسیر اصلاح بنیادین ساختار ناسالم مقررات که در طول سالیان گذشته در نهادهای عمومی ریشه دوانده است، گام برخواهد داشت.


2- از وزراء خواسته­ام تا درخصوص هرگونه پرداخت، به ویژه حقوق و مزایا، از بیت ­المال که شامل بودجه کل کشور و همه منابع عمومی است، حداکثر دقت را صورت دهند، تا خدای ناکرده دوباره ریشه­ های تعمیق شده بی ­انضباطی مالی و رانت­ خواری مجدداً از گوشه­ ای سربرنیاورد، و تخلّف، توجیه نشود. همه مسئولان دولتی و مدیران بنگاه­های عمومی غیردولتی و نهادهای نظارتی در اجرای این امر در رابطه با حیطه کار خود مسئولند.


3- وزراء، معاونین، مسئولان و مدیران دستگاه­ها در قوه مجریه، مقننه، قضاییه و همه نهادهایی که به هر نحو از بیت ­المال استفاده می­کنند نسبت به اعمال دقّت و نظارت در واحدهای زیرمجموعه خود مسئولند، و باید ضمن به اجرا گذاشتن اقدامات لازم، درخصوص اصلاح نظام اداری حوزه خود و شفاف نمودن تصمیمات آن اقدام نمایند. لذا ضرورت دارد علاوه بر اعمال دقیق ضوابط اجرایی بودجه سال 1395 که از جمله بر جلوگیری از تصمیم­گیری ذینفعان و ممنوعیت دو شغله بودن مدیران و کارمندان تأکید می­کند، چنانچه نیاز به مقررات دیگری وجود دارد، به فوریت جهت تصویب به دولت پیشنهاد کنند.


4- از هیأت دولت و وزرای محترم خواسته­ ام تا علاوه بر مواردی که در سطح وزارتخانه ­ها و بانک­ها به فوریت به مرحله اجرا درآمده است، موارد مشابه دیگر در کلیه دستگاه­های اجرایی را حداکثر ظرف یک ماه بررسی، اصلاح و اجرا نمایند. از آن تاریخ به بعد تمامی دستگاه­ها موظف­ اند تمام حقوق و مزایای دریافتی کلیه مقامات کشوری و لشکری را به صورت حداقل و حداکثر دستمزد و پرداختی ماهانه در سایت وزارتخانه یا سازمان ذیربط، و همچنین در سایت سازمان مدیریت و برنامه ­ریزی کشور برای آگاهی عموم درج نمایند؛ هرگونه پرداختی ورای این مبالغ تخلف به شمار آمده و موجب ضمان و تخلف اداری محسوب خواهد گردید.


5- کلیه دستگاه­های اداری، به ویژه آن دسته از شرکت­ها و بانک­های دولتی که برای انجام وظایف قانونی اقدام به ایجاد یا ثبت شرکت یا عناوین مشابه در داخل و یا خارج از کشور می­کنند، باید از انتخاب مدیران ستادی به عنوان عضو هیأت مدیره به هر نحو خودداری کنند و در موارد ضرور نیز که با تایید بالاترین مقام دستگاه تعیین می­شود حق دریافت هیچگونه حقوق یا پاداش را نخواهند داشت.


6- شورای حقوق و دستمزد که به موجب قانون، مسئولیت بررسی و هرگونه تصمیم­گیری در مورد حقوق و مزایا را به عهده دارد، موظف است ضمن بررسی کلیه نظام­های پرداخت دستگاه­های مشمول و غیرمشمول قانون مدیریت خدمات کشوری، نسبت به هماهنگی پرداخت­ها و عادلانه کردن آن اقدام نماید. از آنجایی که در سال 1395 پرداخت­های بدون مجوز شورای حقوق و دستمزد در کل کشور ممنوع اعلام شده است، کلیه دستگاه­ها موظفند حتی اگر از مراجع قانونی متفاوتی برای تعیین حقوق و مزایا برخوردار باشند، پرداخت­های خود را با این شورا هماهنگ نموده و موافقت آن را اخذ نمایند.


7- دولت به منظور اعمال یکپارچگی در نظام حقوقی پرداخت­ها و رفع هرگونه خلأ یا ابهام قانونی، لایحه مربوطه را به فوریت تهیه و با تصویب آن، تقدیم مجلس شورای اسلامی خواهد کرد.


8- از دستگاه­های ذیربط، مطبوعات و رسانه­ های جمعی می­خواهم تا در خصوص مواردی که به صورت نادرست و تحت عنوان فیش­ حقوقی یا پرداخت غیرمتعارف، مطرح شده ولی ماهیّت متخلّفانه نداشته است، افکار عمومی را در جریان قرار دهند؛ تا گل ­آلود کردن این چشمه زلال، مانع از پیگیری اقدامات عدالت­جویانه دولت نگردد، و برخورد با موارد تخلّف، بهانه تخریب و ناسپاسی نسبت به خیل عظیم کارکنان و مدیران امین و پرتلاش تمامی دستگاه­های لشکری و کشوری خدمتگزار مردم نشود.


9- دولت از این فرصت برای برنامه ­ریزی و ساماندهی «نظام شفافیت اطلاعات» در منابع و مصارف عمومی و تسریع در اجرای قانون دسترسی و انتشار آزادانه اطلاعات استفاده خواهد کرد تا مردم که ولی­نعمتان اصلی سرمایه­ها و منابع عمومی کشورند، بتوانند بر امور و اموال خود نظارت داشته و با نصایح خود به مسئولان، سلامت و استحکام نظام را تضمین کنند.


وزراء و مسئولان دستگاه های اجرائی موظفند همه اقدامات مقرر در گزارش کمیته ویژه را ظرف مهلت تعیین شده به انجام رسانده و نتیجه را گزارش نمایند. معاون اول محترم بر سرعت و دقت کار نظارت خواهد کرد.

خدای بزرگ را شاکریم که در ماه رحمت خود که ماه شهادت امام عدالت، حضرت علی (ع) نیز هست، توفیق آن را داد که دولت تدبیر و امید در مسیر اصلاح نظام پرداخت­ها و باز کردن این گره کور، کهنه و برجا مانده از سالیان دور قدمی بردارد و عهد خود بامردم را تجدید نماید.

حسن روحانی

2929

کد خبر 553179

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 10 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 21
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۶:۴۷ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
    18 83
    این همش حرفه این فیش ها واقعی نیست اگر بخواهند از چک سفید استفاده می کنند
    • بی نام A1 ۱۷:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
      29 3
      مبارزه تا ریشه کن شدن، فعلا اقای طیب نیا می گوید مدیران تا 19.5 میلیون بگیرند ایرادی ندارد اگر قرار است مبارزه این شکلی باشد که نتیجه ان پیشاپیش مبین است.
  • بدون نام ۱۶:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
    83 4
    به هر حال در دولت عده اي استعفا دادند اما ايا در نهادهاي ناظر بر اجراي صحيح قانون كسي استعفا يا حتي يه پوزش خشك و خالي كرد?
  • بی نام EU ۱۶:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
    51 1
    اگر همین فساد اداری و رانت کم بشه قطعا روی بیکاری تاثیر خواهد گذاشت چون خیلی از کارها هستش که متاسفانه خود همین مدیران با واسطه کارها رو به شرکت های خودشون میدن وعملا بخش خصوصی رو فلج کردن
  • بی نام A1 ۱۷:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
    75 4
    مطمئا باشید که پذیرش وجود مدیرانی با حقوقهای نجومی در دولت و برخورد با انها نه تنها باعث سرشکستگی دولت نیست بلکه باعث سرافرازی دولت میشود. ما میدونیم این مسائل از این دولت شروع نشده و از قبل وجود داشته، اما این که در این دولت به پایان برسه چیزی جر افتخار برای دولت به همراه نداره. البته مسئله حقوقهای نجومی به دولت خلاصه نمیشه و در نهادهای دیگه هم رایج است که باید با انها هم برخورد بشه.
  • بی نام IR ۱۷:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
    61 30
    آقای روحانی صحبت و بیانیه بس است ، اقدام و عمل و رائه گزارش مستند محضر شریف ملت ایران
    • بی نام IR ۰۵:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۵
      18 4
      شما خواب تشریف داری مثل اینکه. استعفای مدیران و برگردانده شدن چندین میلیارد در همین روزها به بیت المال طبق اظهارات سخنگوی قوه قضائیه صحبت و بیانیه نیست بلکه اقدام و عمل است جناب دلواپس. ایشالا ادامه هم پیدا کنه و سایر نهادهای حاکمیتی هم پاسخگو باشند
    • کلش A1 ۰۹:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۵
      10 4
      جناب بینام پس اینهمه اقدام وبرگرداندن اینهمه پول به بیت المال اقدام نیست؟؟؟؟چرا درزمان احمدی نژاد اقدامی راجع به دریافتی ها وفیش های حقوقی کله گنده ها صورت نگرفت؟؟؟؟؟؟برعکس گفتند که وزرا ونزدیکانش خط قرمزش هستند؟؟؟؟
  • قاسم IR ۱۷:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
    31 2
    امیدوارم
  • میم IR ۱۷:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
    57 9
    اقای روحانی، از روز اول انتخابتان، تضادی بین حرف ها و اقداماتتان وجود نداشته است. موضوع فیش های های حقوقی و بی عدالتی موجود در کشور به شدت به سرمایه های اجتماعی کشور آسیب زده است. توزیع ثروت و امکانات در این کشور عادلانه نیست. در نظام اسلامی چرا یک کارگر باید یک میلیون تومان درامد داشته باشد و یک فرد در همان اداره بیش از 100 میلیون؟ داستان فیش های حقوقی نشان داد که بعضی افراد که در مناصب کلیدی هستند منافع اجتماعی را به سادگی فدای منفعت طلبی و حرام خواری و منافع صنفی خویش می کنند و درست گزینش نشده اند. سازمان های نظارتی کفایت ندارند. به پرداخت های محیرالقول وزارت بهداشت ورود کنید. اطلاعات و تفسیر درست را از مردم بگیرید. با شعار عدالت نام خود را جاودان کنید.پزشک و محقق و استاد دانشگاه
    • بی نام DE ۱۸:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
      15 17
      تضادی وجود نداشته؟
  • بی نام A1 ۱۷:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
    25 20
    ما به شما صد در صد اطمینان داریم. موفق باشید.
  • بی نام A1 ۱۸:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
    24 0
    واقعا متاسفم که پس از 37 سال تازه این مسائل افشا شده خدا خیرش بده هر کسی باعث و بانی این افشا بوده وگرنه فکر نکنم کسی کار میکرد دختری رو دیدم سر چهار راه گل فروشی میکرد نه کلی بود نه از این گروه های فروشندگی که سر چهار راه ها وایمیسن مادرش مریض بود خودش هم درس می خوند هم گل فروشی میکرد پدر هم نداشت به شخصه تمام وجودم میلرزه وقتی امثال این فقیرها رو در کشور میبینم یا میشنوم کارگری از نداری خودکشی کرده و این طور حقوق هایی در کشور پرداخت میشه و آن مدیران قبلی و فعلی هم نوش جان کرده و رفته .... تمام روح و جسمم میلرزه شما چطور خوردید و رفتید گیرم که قانون هم بود
  • بی نام A1 ۱۸:۳۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
    27 4
    من که از موقعی یادم میاد تمام مسولین ما در تمام دولت های قبل و الان فقط بلدن شعار مبارزه با فساد مالی بدن و هیچ کاری نمیکنن
  • بی نام A1 ۱۸:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
    7 21
    کابینشون خط قرمزشون نیس؟
  • بدون نام ۱۹:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
    22 17
    خسته نباشي دلاور
  • بی نام IR ۰۳:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۵
    2 5
    آقای روحانی اگه این ریشه ی فساد به خود شما هم برسد باز آن را خواهی زد ؟ مردانه؟ جون داداشت؟
  • عطا IR ۰۴:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۵
    9 2
    جلوی رانت خوارها و تجاری که جنس بنجل از چین میآورند و مالیات نمیدهند هم بگیرید
  • بی نام A1 ۰۴:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۵
    11 2
    استارت شفاف سازی دریافتی ها از خود رییس‌جمهور تا مدیران رده پایین
  • بی نام IR ۰۴:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۵
    7 2
    من کارمند بانک تجارت هستم که توی این بانک خیلی بی عدالتی وجود داره ترا به خدا یکی رسیدگی کنه چرا بعضی از مدیران حقوق های نجومی می گیرند بعد یه عده کارمند بیچاره باید همش زحمت بکشند و آخرش هیچ فایده ای نداشته باشه
  • سید محمد A1 ۱۲:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۵
    9 5
    دولت روحانی در مسیر امید, اعتدال , اصلاحات و پیشرفت حرکت می کند...